Oplevelser


Costa Blanca området byder på mange oplevelser. Der er smukke og spændende byer, fantastiske strande, naturoplevelser, restauranter og forlystelser OE (Ohne Ende). Her på siden finder du nogle eksempler.

En af de store oplevelser har vi lige udenfor døren, og vi nyder den hver dag. Se på billedet her til venstre, hvor du kan se udsigten fra vores stue og terrasse til Callosa bjerget som også kaldes Rhino Mountain. Det ligner et næsehorn, med de to horn i venstre side af bjerget, og halen mod højre. I vores verden kalder vi også bjerget for krokodillebjerget, for i det rette lys en tidlig morgen, så kan man se, at bjerget også kan ligne en krokodille med hovedet fra venstre mod højre, ind foran kroppen, og en tydelig aftegning af forbenet. Klik på billedet for at få en større udgave, og døm selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Solnedgang i bjergene bag Callosa bjerget. Et meget smukt syn som vi har hver aften. Man svimer helt hen, når man sidder på terrassen med en kølig hvidvin og nyder det smukke syn. Klik på billedet for at få en større udgave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På strandene ved byerne, f.eks. Alicante eller Torrevieja, er der gået sport i at fremstille de flotteste og største sand-figurer. Nogle af dem er rigtig flotte og meget detaljerede. Kunstnerne samler lidt penge ind blandt de måbende tilskurere, og de bruger ofte en eller flere dage på at opbygge figurerne. For at undgå udtørring, fugtes de med vand fra spray-flasker. Bedøm selv resultatet her.

 

Læg mærke til figurerne i baggrunden: Den sidste Nadver, Neptun og en havfrue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Der er mange muligheder for at forlyste sig. En sikker succes i vores familie er go-cart race. Der er to baner i rimelig nærhed af lejligheden. Den ene ligger syd for Santa Pola lige op ad landevej N 332 ved La Marina, og den anden ligger syd for Torrevieja lige op ad landevej N 332 i Punta Prima. Begge baner er af en god standard, og sikkerheden er i orden. De største carts har en 400 ccm motor, så der kan komme fart på.  På billedet kæmper brødrene Olesen på banen i Punta Prima, og Kristian ligger i front.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

I byen Elx (Elche) er der flere muligheder for oplevelser. Elx er en sko-by, hvor der er mange skofabrikker, og jeg har på fornemmelsen, at det må være en drøm for enhver kvinde med et sko-shopping-gen at blive sluppet løs i Elx. For andre fredelige sjæle, kan palmeparken anbefales. Der er mange tusinde palmer samlet i Europas største palmepark, og mange af dem er meget spektakulære. Mange af palmerne bærer en mærkeplade med et årstal, og årstallet er "fødselsdagen" for palmen. Årgang 1957 er en rigtig flot palme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alicante, som ligger ca. 40 km fra vores lejlighed,  er en stor oplevelse. Byen er den anden største i Comunidad Valencia med et indbyggertal på 290.000. Byen kan føres tilbage til 3.000 år før Kristi. Byen har en lang og spændende historie, og i romertiden blev byen, under navnet Lucentum, tilkendt status som købstad af Kejser Augustus og senere igen regeringsselvstyre.

 

I det 19. århundrede fik byen en kraftig opblomstring ved indvielsen af Alicante-Madrid jenbanen i 1858, ved indførelsen af sporvogne og det nye bymæssige udseende. I det 20. århundrede blev havnen bygget, og der blev taget elektriske tog i brug i 1924. I 1979 blev universitetet åbnet, og i 1993 blev Alicante valgt som sæde for OAMI (Europæisk kontor for harmonisering af det Internationale Marked). Der findes bus- og togforbindelser til næsten alle byer i Spanien, og fra havnen er der regelmæssige overfarter til Algeret og Marokko. Den internationale lufthavn El Altet ligger et kvarters kørsel fra centrum, og om sommeren er det den fjerde travleste lufthavn i Spanien.

 

Det mest kendte bygningsværk i byen er borgen Castillo de Santa Bárbera. Borgen ligger på en bakke 166 m over havet, og herfra er der en fantastisk udsigt - klik på billedet.

 

 

 

 

 

 

 


Algorfa er en lille by med ca. 3000 indbyggere, som har det hele. Byen ligger ca. 3 km fra vores lejlighed. Byen ligger på bredden af floden Segura, og indbyggerne lever hovedsagelig af landbrug. Der dyrkes citroner og appelsiner i stor stil. Byen er en lille gastronomisk perle, med mange små restauranter, og der er mange  traditionelle tapas-restauranter i byen. Uden for byen ligger en usædvanlig kirke, som blev bygget i neo-gotisk stil i det 19. århundrede. Byen er endvidere hjemsted for den berømte golfklub La Finca, og vi har "postnummer" Algorfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rojales har ca. 4000 fastboende indbyggere, og er i dag næsten sammenvokset med Ciudad Quesada og Benijófar. Byen ligger ca. 10. km fra vores lejlighed. Andelen af udlændinge blandt de fastboende udgør 65%. Byen ligger smukt ved bredden af Segura floden, og byen virker lidt mere storby-agtig og mere moderne end Algorfa, og er helt klar et besøg værd.

Der er også her mange hyggelige restauranter, og mange gode butikker som har åben hele året. Der er flere seværdigheder, bl.a. kirken og stenbroerne over floden. I området på højre side af floden findes der "hule-huse" (se billedet til venstre), som beboes af malere og andre kunstnere. Byen har flere gange været oversvømmet, sidst i 1989, og i marts 1829 blev byen ramt af et jordskælv med en styrke på 6,2 på Richterskalaen. 30 mennesker omkom, og 319 huse blev total ødelagt og yderligere 80 blev beskadiget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciudad Quesada, som ligger 7 km fra vores lejlighed, er en turistby.

Byen blev grundlagt i 1972 af en pioner inden for byggebranchen, Quesada Samper. Han havde en drøm om at skabe en by, som udelukkende skulle være en ferieby. Her mere end 30 år efter, har byen udviklet sig til en perle blandt feriebyerne i Spanien, og byen har vundet flere priser. Her er alt hvad hjertet kan begære inden for restauranter, og der findes også mere end 50 butikker. Byen sover aldrig. Byen har et stort vandland, og flere sportsanlæg, og byen ligger kun 7 km fra den flotte rene strand ved Guardarmar.

 

Der bor ca. 10.000 fastboende i byen, men om sommeren nærmer indbyggertallet sig 25.000 på grund af de mange ferieboliger i byen. Andelen af udlændinge er  ca. 65%, hvoraf de fleste er englændere, men også tyskere og schweitzere tæller i statistikken. Byen skal bare opleves.

 

På billedet til venstre ses byporten ved hovedgaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

I de fleste større byer der marked en gang om ugen. I  forskellige lokale reklamer og tidsskrifter kan man se på hvilke ugedage der afholdes marked i de enkelte byer. I Ciudad Quesada afholdes der f.eks. marked på søndage. Markedet findes i umiddelbar nærhed af afkørsel 745 på AP7.

 

Billedet her er fra Rojales, hvor der marked på torsdage. På markederne kan man købe næsten alt mellem himmel og jord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Alhambra i Granada er verdens bedst bevarede arabiske palads fra islams klassiske storhedstid. I 711 kom mauerne til Spanien og erobrede i løbet af de næste ti år hele landet på nær den nordligste del, der forblev under kristent herredømme.

I slutningen af 1200-tallet var det kun Nasride-kongedømmet i Granada, der stadig var under maurisk styre. Det søgte at skjule dets reducerede magt ved at visualisere ideen om Paradis på jorden, så derfor byggede man Alhambra. Og det må siges, at det gjorde de meget godt.

 

Vi tog på en længere udflugt, og kørte til Granada - en tur på godt 300 km hvis man vel at mærke tager den korteste strækning. Granada og La Alhambra er helt klart et besøg værd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vej til Granada slog vi et smut forbi Hotel Casa Palaciega i Berja, hvor vi tog en overnatning. Hotellet ejes af en dansk-marokaner ved navn Abdeslam Elbaz. Elbaz er ikke ret kendt i Spanien, men i Danmark og specielt i Valby har han næsten gudestatus. I mange år drev han familierestauranten La Cuisine du Maroc i Valby, der var utrolig populær, og de danske medier stod i kø for at sætte kokkehuer på hans hoved. Savnet var derfor stort, da Elbaz i 2003 besluttede at realisere sin drøm om at starte et hotel med tilhørende restaurant i Berja, som ligger 20 km inde i landet mellem Almería og Granada. Hotellet er lavet i et byhus fra 1750, der ved projektets start tilnærmelsesvis lignede en ruin.

 

Og hvordan var det så?. Vi kan kun sige PRØV DET. Det var på alle måder en fantastisk oplevelse, og oven i købet til en rimelig pris.

 

Se flere oplysninger ved at klikke her: Hotel Casa Palaciega

 

 

 

 

 

 

 

         

         Hjem              Hus                 Strand           Oplevelser           Golf